Het is belangrijk om je eigen huis goed ingericht te hebben. Je huis moet een veilige en vooral fijne thuishaven zijn. Waarom? Nou, er is geen plek op de wereld waar jij je zo thuis moet voelen als in je eigen huis. Heb je een zware dag achter rug? Geen zorgen, thuis kan je je weer opladen in jouw eigen fijne omgeving. Kom je terug van een lange vakantie? Geen probleem, jouw bank staat op jouw te wachten in de woonkamer. Met andere woorden, jouw huis moet een baken van rust voor jouw zijn. En ook al richt je een woonkamer niet in voor buitenstaanders, is het toch ook fijn om je gasten in een gastvrije omgeving te ontvangen.

Het is dus écht van belang om een goede inrichting van je huis te hebben. Als je eenmaal hebt vastgesteld weke kleuren je graag wilt laten terugkomen in jouw huis, kies je meestal de vloer uit. Op basis daarvan ga je kijken welk meubilair erbij past. En als laatst komt de raamdecoratie. De raamdecoratie is complexer dan alle anderen onderdelen van het huis om in te richten. Dat komt, omdat het van binnen moet aansluiten op de inrichten, maar het moet ook een bepaalde uitstraling naar buiten uitdragen. Vervolgens komt het belangrijkste: raamdecoratie moet functioneel zijn om de mate van daglicht in huis te bepalen.

Zelf had ik natuurlijk niet alle wijsheid in huis wat betreft raamdecoratie. Alle bovenstaande punten waren nooit in mij opgekomen. Ik dacht: een mooi gordijntje uitkiezen en klaar is kees. Maar toen ik gordijnen in Borne wilde aanschaffen bij een woonwinkel, is mij erop gewezen wat voor een belang raamdecoratie nou echt heeft in huis. Ik heb destijds naar de adviezen van de experts geluisterd en ik moet zeggen dat ik er nu elke dag profijt van heb.

Maak een Gratis Website met JouwWeb